De yogadocenten van Studio Yogitree

Yogadocent bij Studio Yogitree

Ilja Hoftijzer

Al van kinds af aan ben ik bezig met sport en beweging. Wilde na de middelbare school graag naar de sportacademie maar heb uiteindelijk toch gekozen voor fysiotherapie.
Na wat omzwervingen in de gezondheidszorg heb ik sinds 1997 een eigen massagepraktijk waar ik mensen bewust probeer te maken van hun lichaam, houding, manier van bewegen en leefpatronen. Ik heb zelf altijd veel gesport en ook veel sporters begeleid vanuit mijn massagepraktijk.
Toen ik in 2004 in aanraking kwam met yoga viel alles wat ik daarvoor gedaan heb samen. In 2008 ben ik begonnen met de yogadocentenopleiding Saswitha in Bilthoven en heb deze in 2014 afgerond met als specialisatie Zwangerschapsyoga.
Daarnaast heb ik daar ook de modules Ayurveda, Adem en Ademtherapie en Adem & Pranayama's gevolgd. Vanuit mijn behoefte aan meer kennis over het functioneren van ons bewegingsstelsel en de vaak steeds weer (dezelfde) terugkerende klachten bij mijn massageklanten en yogacursisten ben ik mij vanaf 2016 gaan verdiepen in de methode Critical Alignment Yoga en Yogatherapie. Inmiddels heb ik de bijscholingsmodules afgerond bij Gert van Leeuwen en zo meer inzicht gekregen in het belang van een soepele wervelkolom. 'de souplesse van je rug bepaalt hoe oud (of jong) je je voelt'. Voor mij bevat yoga alles wat mijn lichaam en geest nodig heeft, en deze ervaring wil ik graag met anderen delen. 
website: www.prana-massage.nl

 

Yogadocent bij Studio YogitreeJeanette Vlasman

Tijdens de zwangerschap van mijn eerste kind, kwam ik in aanraking met yoga.
Aangeraakt werd ik! Door de oefeningen en de gerichte aandacht voor de adem, werd ik me telkens weer bewust van mezelf, kwam ik telkens terug bij mezelf.
Sindsdien ben ik yoga blijven beoefenen. Eerst in de wekelijkse les bij een fijne docent. Het viel me onder andere op, dat ik 's nachts zoveel beter, dieper sliep en meer uitgerust wakker werd na een yogales.

Vanuit de behoefte om ook zelf thuis yoga te kunnen doen en meer te weten over de achtergronden van yoga, heb ik ervoor gekozen de opleiding tot yogadocent te gaan volgen aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Daar heb ik mijn diploma behaald met als specialisaties Zwangerschapsyoga en Yoga voor Doelgroepen. Samen met onder andere de module Adem en Ademtherapie is bij mij het inzicht ontstaan dat 'zolang je ademt, yoga mogelijk is'. 
In mijn lessen wil ik dit en het "thuiskomen bij jezelf" graag laten ervaren.

 

Nadine Walthaus

Ineens was Yoga daar. Ik ben altijd actief bezig geweest op het gebied van sport en voeding. Ik zie mezelf als een bezig bijtje, hou van buiten zijn, de natuur in, ben graag in beweging en een genieter van geluksmomentjes. Totdat alles even weg viel toen ik een aantal jaar terug een burn-out kreeg. Wat een heftig, intensief maar leerzaam proces was dat. Het heeft me uiteindelijk zoveel gebracht en zo ook kwam Yoga op mijn pad.

Yoga raakte me, omarmde me en nam me mee. Ik ben gaan leren voelen en luisteren naar mijn lichaam. Bijzonder hoeveel dingen er op zijn plek vielen. Na verschillende vormen van Yoga gedaan te hebben ben ik naar India gegaan om de de Hatha Yoga opleiding bij Arhanta te doen. Ik ben mijn liefde voor Yoga gaan delen in het geven van Yogalessen en dat geeft me ontzettend veel voldoening, maakt me warm en blij. Yoga helpt mij om dichter bij mezelf te blijven, bewust te zijn van mijn lichaam en mijn adem. Het geeft me ontspanning en brengt me in het moment. Sinds 2019 geef ik ook Yoga Nidra, waarbij ook al deze aspecten voorbij komen. Regelmatig zal ik naast mijn reguliere lessen bij Studio Yogitree een Yoga Nidra Special verzorgen.

 

 

yogadocent Irene Schelvis Irene Schelvis

Sinds hele lange tijd volg ik in mijn vrije tijd yogalessen. Door de jaren heen heb ik me meer en meer verdiept in alle aspecten van yoga en gemerkt hoe groot en positief de uitwerking was en nog steeds is op mijn persoonlijke ontwikkeling. Het was voor mij een logische stap om naast mijn werk als massagetherapeut de opleiding tot Hatha Yogadocent te volgen bij Arhanta opleidingen en aansluitend de Yin Yoga. Mijn wens is dat ook jij, door het beoefenen van Yoga die positieve uitwerking kan gaan ervaren op zowel fysiek als mentaal vlak. Ik heet je van harte welkom op de mat.

 

Jessica van Doorn

Vanaf kleins af aan ben ik altijd al bezig geweest met mensen en de natuur met alles wat daarin leeft. Mensen heb ik altijd interessant gevonden. Wat beweegt ons en waarom doen we wat we doen? In 2009 volgde ik een coach opleiding aan de Alba Academie. Daar had ik een supervisor waardoor ik me zo enorm gezien voelde. Er was niets zweverigs aan, het voelde echt van hart tot hart. Zo wilde ik mensen begeleiden! Via haar kwam ik terecht bij de school voor Zijnsoriëntatie (opgericht door Hans Knibbe) waar ik na 6 jaar in 2017 afstudeerde als leraar Zijnsoriëntatie. Als leraar Zijnsoriëntatie geef ik verschillende (meditatie-) cursussen, trainingen en begeleid ik mensen op persoonlijk vlak. Zijnsgeoriënteerd werk vindt o.a. zijn basis in het Dzogchen Boeddhisme dat als uitgangspunt heeft dat je al verlicht bent, je hoeft niet naar verlichting te streven. Dat je realiseren geeft al zo’n totaal andere blik. Het brengt je bij wie je ten diepste bent en van daaruit je leven bewandelen is denk ik het meest waardevolle wat je kunt doen. Voor jezelf, maar ook voor je omgeving.