De yogadocenten van Studio Yogitree

Yogadocent bij Studio Yogitree

Ilja Hoftijzer

Al van kinds af aan ben ik bezig met sport en beweging. Wilde na de middelbare school graag naar de sportacademie maar heb uiteindelijk toch gekozen voor fysiotherapie.
Na wat omzwervingen in de gezondheidszorg heb ik sinds 1997 een eigen massagepraktijk waar ik mensen bewust probeer te maken van hun lichaam, houding, manier van bewegen en leefpatronen. Ik heb zelf altijd veel gesport en ook veel sporters begeleid vanuit mijn massagepraktijk.
Toen ik in 2004 in aanraking kwam met yoga viel alles wat ik daarvoor gedaan heb samen. In 2008 ben ik begonnen met de yogadocentenopleiding Saswitha in Bilthoven en heb deze in 2014 afgerond met als specialisatie Zwangerschapsyoga.
Daarnaast heb ik daar ook de modules Ayurveda, Adem en Ademtherapie en Adem & Pranayama's gevolgd. Vanuit mijn behoefte aan meer kennis over het functioneren van ons bewegingsstelsel en de vaak steeds weer (dezelfde) terugkerende klachten bij mijn massageklanten en yogacursisten ben ik mij vanaf 2016 gaan verdiepen in de methode Critical Alignment Yoga en Yogatherapie. Inmiddels heb ik de bijscholingsmodules afgerond bij Gert van Leeuwen en zo meer inzicht gekregen in het belang van een soepele wervelkolom. 'de souplesse van je rug bepaalt hoe oud (of jong) je je voelt'. Voor mij bevat yoga alles wat mijn lichaam en geest nodig heeft, en deze ervaring wil ik graag met anderen delen. 
website: www.prana-massage.nl

 

Yogadocent bij Studio YogitreeJeanette Vlasman

Tijdens de zwangerschap van mijn eerste kind, kwam ik in aanraking met yoga.
Aangeraakt werd ik! Door de oefeningen en de gerichte aandacht voor de adem, werd ik me telkens weer bewust van mezelf, kwam ik telkens terug bij mezelf.
Sindsdien ben ik yoga blijven beoefenen. Eerst in de wekelijkse les bij een fijne docent. Het viel me onder andere op, dat ik 's nachts zoveel beter, dieper sliep en meer uitgerust wakker werd na een yogales.

Vanuit de behoefte om ook zelfstandig yoga te kunnen doen en meer te weten over de filosofie en werking van yoga, heb ik de opleiding tot yogadocent gevolgd aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Mijn diploma heb ik behaald met de specialisaties Zwangerschapsyoga en Yoga voor Doelgroepen. Samen met onder andere de module Adem en Ademtherapie is bij mij het inzicht ontstaan dat 'zolang je ademt, yoga mogelijk is'. In de specialisatie Herstel-Yoga bij kanker en chronische ziekten, die ik in juni '23 heb afgerond, is dit inzicht een overtuiging geworden. In een periode waarin door ziekte het leven op zijn kop staat, biedt yoga houvast en structuur. Yoga biedt de mogelijkheid om terug te komen bij jezelf. In mijn lessen wil ik je dit "thuiskomen bij jezelf" graag laten ervaren.

In het kwaliteitsregister Yoga bij kanker vindt je mijn registratie https://yogaenkanker.nl/docenten

 

Yogadocent bij Studio YogitreeNadine Walthaus

Ineens was Yoga daar. Ik ben altijd actief bezig geweest op het gebied van sport en voeding. Ik zie mezelf als een bezig bijtje, hou van buiten zijn, de natuur in, ben graag in beweging en een genieter van geluksmomentjes. Totdat alles even weg viel toen ik een aantal jaar terug een burn-out kreeg. Wat een heftig, intensief maar leerzaam proces was dat. Het heeft me uiteindelijk zoveel gebracht en zo ook kwam Yoga op mijn pad.

Yoga raakte me, omarmde me en nam me mee. Ik ben gaan leren voelen en luisteren naar mijn lichaam. Bijzonder hoeveel dingen er op zijn plek vielen. Na verschillende vormen van Yoga gedaan te hebben ben ik naar India gegaan om de de Hatha Yoga opleiding bij Arhanta te doen. Ik ben mijn liefde voor Yoga gaan delen in het geven van Yogalessen en dat geeft me ontzettend veel voldoening, maakt me warm en blij. Yoga helpt mij om dichter bij mezelf te blijven, bewust te zijn van mijn lichaam en mijn adem. Het geeft me ontspanning en brengt me in het moment. Sinds 2019 geef ik ook Yoga Nidra, waarbij ook al deze aspecten voorbij komen. Regelmatig zal ik naast mijn reguliere lessen bij Studio Yogitree een Yoga Nidra Special verzorgen.

 

yogadocent Irene Schelvis Irene Schelvis

Sinds hele lange tijd volg ik in mijn vrije tijd yogalessen. Door de jaren heen heb ik me meer en meer verdiept in alle aspecten van yoga en gemerkt hoe groot en positief de uitwerking was en nog steeds is op mijn persoonlijke ontwikkeling. Het was voor mij een logische stap om naast mijn werk als massagetherapeut de opleiding tot Hatha Yogadocent te volgen bij Arhanta opleidingen en aansluitend de Yin Yoga. Mijn wens is dat ook jij, door het beoefenen van Yoga die positieve uitwerking kan gaan ervaren op zowel fysiek als mentaal vlak. Ik heet je van harte welkom op de mat.

 

Yogadocent bij Studio YogitreeTrea Donga

Een aantal jaren geleden had ik regelmatig last van mijn onderrug. Ik bezocht verschillende keren een therapeut; naar de fysiotherapie, osteopaat en manuele therapie. Toch speelden mijn rugklachten na verloop van tijd weer op. Ook was er een verlangen in mij om niet langer afhankelijk te zijn van een therapeut, ik wilde zelf met mijn klachten aan de slag. Ik kwam in mijn zoektocht bij een Critical alignement docent terecht en startte met lessen. Ik raakte zo enthousiast en geïnspireerd door de yoga dat ik besloot om bij de basis te beginnen. Eerst heb ik een opleiding gevolgd tot Hatha docent aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Vervolgens ben ik de opleiding tot Critical Alignement docent gaan volgen, deze heb ik vorig jaar afgerond. Op dit moment volg ik nog een therapie module. Deze yoga methode brengt mij niet alleen een soepel en flexibel werkend lichaam maar levert mij tevens veel energie, vitaliteit en kracht vanuit ontspanning op. Deze ervaringen wil ik graag met anderen delen en overdragen.