Critical Alignment Yoga

Heb je regelmatig last van rug, nek en/of schouderklachten? Keren deze klachten telkens weer terug ondanks massage, fysiotherapie of manueel therapie? Dan kan Critical Alignment Yoga iets voor je betekenen.

Critical Alignment Yoga is een yogavorm die zich richt op het herstellen van de natuurlijke balans en bewegingsvrijheid van het lichaam. Deze vorm van yoga is ontwikkeld door Gert van Leeuwen, een Nederlands yogaleraar en fysiotherapeut. Het doel van Critical Alignment Yoga is om spanningen en blokkades in het lichaam op te sporen en te verminderen, zodat je meer ruimte en ontspanning ervaart. Door middel van specifieke oefeningen met behulp van hulpmiddelen, zoals een stripje of een rolletje, wordt er gewerkt aan het oplossen van die spanningen en blokkades. Hierbij wordt ook veel aandacht besteed aan het corrigeren van een verkeerde houding.

Bij Critical Alignment Yoga wordt er niet alleen gefocust op het fysieke aspect van yoga, maar ook op de geestelijke aspecten. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van ademhalingsoefeningen en meditatie.

Als de rug weer beweeglijk is, geeft dit een gevoel van rust en ruimte. Je knapt er van op zowel fysiek als mentaal.

Deze vorm van yoga is geschikt voor mensen met rug, nek- en/of schouderklachten, maar ook voor mensen die stress ervaren en behoefte hebben aan ontspanning.

Heb je behoorlijk veel klachten en ben je daardoor misschien "bang" geworden om te bewegen dan kan ik je wellicht helpen door eerst een individuele intake af te spreken zodat ik je klachten in kaart kan brengen en naar de beweeglijkheid van je wervelkolom kan kijken. Aan de hand daarvan bepalen we dan samen of je de reguliere les mee kan doen, of dat je beter eerst een paar individuele lessen kunt volgen om vertrouwd te raken met de tools en de CAY methode.