Hatha Yoga

Hatha Yoga betekent “verbinding”. Yoga beoefenen is je verbinden met jezelf, fysiek, emotioneel, psychisch en spiritueel.

Jeanette en Ilja geven Hatha Yoga volgens de Saswitha methode. Saswitha Yoga kenmerkt zich door de manier waarop je de adem gebruikt als middel om de verbinding tussen lichaam en bewustzijn te ervaren.
Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De houdingen voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding op de statische houding.
De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling. Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten komen aan bod.

In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast zijn er in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Hatha Flow

Ook in de Hatha flow les van Nadine wordt je uitgenodigd terug in contact te komen met je lichaam. Terwijl je lichaam beweegt op het ritme van je adem, gaat je aandacht uit naar het voelen van sensaties in je lichaam. Ik neem je mee in een rustige flow waarbij verschillende houdingen afgewisseld worden met momenten van rust. Dit in combinatie met de bewustwording van je ademhaling brengt je dichter bij jezelf. De les wordt afgesloten met een lange eindontspanning. Zo ga je zeker ontspannen de deur uit.

60 plus Yoga 

nieuw op maandag van 15:00 -16:00 uur (miv 6 april 2020)

Bij de 60 plus Yoga is er meer ruimte om het wat rustiger aan te doen allemaal. Maar we willen natuurlijk wel blijven bewegen. Yoga helpt je te voelen wat er speelt in je lichaam. Je wordt je bewust van je lichaam en ademhaling. We oefenen verschillende houdingen, rekken en strekken de spieren en nemen voldoende rust. Na de les kan je blijven om samen een kopje thee te drinken. Je hoeft geen ervaring met Yoga te hebben om een les te volgen, kom gewoon een keer gezellig mee doen.