De yogadocenten van Studio Yogitree

Yogadocent bij Studio Yogitree

Ilja Hoftijzer

Al van kinds af aan ben ik bezig met sport en beweging. Wilde na de middelbare school graag naar de sportacademie maar heb uiteindelijk toch gekozen voor fysiotherapie.
Na wat omzwervingen in de gezondheidszorg heb ik sinds 1997 een eigen massagepraktijk waar ik mensen bewust probeer te maken van hun lichaam, houding, manier van bewegen en leefpatronen. Ik heb zelf altijd veel gesport en ook veel sporters begeleid vanuit mijn massagepraktijk.
Toen ik in 2004 in aanraking kwam met yoga viel alles wat ik daarvoor gedaan heb samen. In 2008 ben ik begonnen met de yogadocentenopleiding Saswitha in Bilthoven en heb deze in 2014 afgerond met als specialisatie Zwangerschapsyoga.
Daarnaast heb ik daar ook de modules Ayurveda, Adem en Ademtherapie en Adem & Pranayama's gevolgd. Vanuit mijn behoefte aan meer kennis over het functioneren van ons bewegingsstelsel en de vaak steeds weer (dezelfde) terugkerende klachten bij mijn massageklanten en yogacursisten ben ik mij vanaf 2016 gaan verdiepen in de methode Critical Alignment Yoga en Yogatherapie. Inmiddels heb ik de bijscholingsmodules afgerond bij Gert van Leeuwen en zo meer inzicht gekregen in het belang van een soepele wervelkolom. 'de souplesse van je rug bepaalt hoe oud (of jong) je je voelt'. Voor mij bevat yoga alles wat mijn lichaam en geest nodig heeft, en deze ervaring wil ik graag met anderen delen. 
website: www.prana-massage.nl

 

Yogadocent bij Studio YogitreeJeanette Vlasman

Tijdens de zwangerschap van mijn eerste kind, kwam ik in aanraking met yoga.
Aangeraakt werd ik! Door de oefeningen en de gerichte aandacht voor de adem, werd ik me telkens weer bewust van mezelf, kwam ik telkens terug bij mezelf.
Sindsdien ben ik yoga blijven beoefenen. Eerst in de wekelijkse les bij een fijne docent. Het viel me onder andere op, dat ik 's nachts zoveel beter, dieper sliep en meer uitgerust wakker werd na een yogales.

Vanuit de behoefte om ook zelf thuis yoga te kunnen doen en meer te weten over de achtergronden van yoga, heb ik ervoor gekozen de opleiding tot yogadocent te gaan volgen aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Daar heb ik mijn diploma behaald met als specialisaties Zwangerschapsyoga en Yoga voor Doelgroepen. Samen met onder andere de module Adem en Ademtherapie is bij mij het inzicht ontstaan dat 'zolang je ademt, yoga mogelijk is'. 
In mijn lessen wil ik dit en het "thuiskomen bij jezelf" graag laten ervaren.