Hatha Yoga

Hatha Yoga betekent “verbinding”. Yoga beoefenen is je verbinden met jezelf, fysiek, emotioneel, psychisch en spiritueel.

Wij geven Hatha Yoga volgens de Saswitha methode. Saswitha Yoga kenmerkt zich door de manier waarop je de adem gebruikt als middel om de verbinding tussen lichaam en bewustzijn te ervaren.
Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De houdingen voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding op de statische houding.
De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling. Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten komen aan bod.

In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast zijn er in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.